Edycja 2024

Edycja 2023

Edycja 2022

Edycja 2021

Edycja 2020

Edycja 2019

Edycja 2018

Edycja 2017

Edycja 2016

Edycja 2015

Edycja 2014

Edycja 2013

Edycja 2012

Edycja 2011

Edycja 2010

Edycja 2009

Edycja 2008

Edycja 2007

Edycja 2006

Edycja 2005

Zakład Mięsny SMAK-GÓRNO Sp. z o.o.

Adres:
36-051 Górno 104

Telefon: 17 772 87 15
Fax: 17 227 39 74
E-mail: gorno@smakgorno.pl
WWW: www.smakgorno.pl
Logo firmy

Zakład powstał w 1991 r jako spółka cywilna, od maja 2003 roku został przekształcony w spółkę z o. o. Zakład położony jest w jednym z najczystszych ekologicznie regionów Polski w woj. podkarpackim.

Zakład Mięsny Smak Górno prowadzi działalność w zakresie uboju wieprzowego, rozbioru wieprzowego, wołowego, oraz produkcji pełnego asortymentu wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych i drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych opartych na tradycyjnych recepturach oraz wyrobów w słoikach.

Surowiec do produkcji pochodzi z ekologicznych terenów Podkarpacia i Lubelszczyzny. Zdolność produkcyjna zakładu to około 15 ton wyrobów mięsnych dziennie. Zakład prowadzi sprzedaż w sklepach firmowych, sklepach patronackich oraz dostarcza towar do ponad 600 placówek handlowych.

Wysokie walory smakowe produkowanych przez Smak Górno wyrobów pozwalają zaspokoić gusta nawet najbardziej wymagających klientów. Szczególnie dużym zainteresowaniem cieszą się kiełbasy suche i podsuszane takie jak: sucha pieczona z Górna, sucha drobiowa, kiełbasa głogowska i kiełbasa wiejska pieczona z Górna. Zakład oferuje całą gamę wędlin tradycyjnych szarych pieczonych oraz konserw tradycyjnych w słojach jak Kiełbasianka z Górna czy Pasztet domowy z Górna, które znajdują coraz szersze grono klientów.

Zakład Mięsny Smak Górno posiada na chwilę obecną dziesięć produktów wpisanych na listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, są to produkty wytwarzane za pomocą tradycyjnych metod i receptur stosowanych od co najmniej 25 lat, a produkty te to: Schab tradycyjny z Górna, Szynka tradycyjna z Górna, Boczek pieczony z Górna, Studzienina z Górna, Kiełbasianka z Górna, Golonka w słoju z Górna, Boczek w słoju z Górna , Pasztet domowy z Górna , Sucha pieczona z Górna, Wiejska pieczona z Górna.

Zakład wyróżnia szczególna dbałość i troska o warunki przechowywania i transportu swoich produktów do klienta, co w połączeniu z długoletnim doświadczeniem doskonale wyszkolonej kadry jest gwarantem najwyższej jakości oferowanych wyrobów. Zakład spełnia najnowsze wymogi sanitarno-weterynaryjne, posiada system Kontroli Jakości H ACCP oraz posiada uprawnienia do handlu z państwami członkowskimi Unii Europejskiej.

NASZE NAGRODY I WYRÓŻNIENIA

  • Laureat konkursów na najlepszy produkt regionalny i tradycyjny: 2004 r. dla kiełbasy suchej pieczonej i 2005 r . za kiełbasę wiejską pieczoną.
  • Liczne Nagrody Gospodarcze przyznane przez Marszałka Województwa Podkarpackiego, Wojewodę Podkarpackiego i Centrum Promocji Biznesu w 2006 roku w uznaniu za 15 lat rozwoju firmy, wiarygodność, solidność, jakość oraz działalność na rzecz społeczności lokalnej.
  • Tytuł „Przedsiębiorstwo Fair Play" przyznawany przez Krajową Izbę Gospodarczą w latach 2003, 2004, 2005, 2006, 2007
  • Godło Promocyjne „AGRO POLSKA" w roku 2003, 2006, 2009 i 2010 – aktualnie Godło Agro Polska posiada 20 produktów.
  • Gazele Biznesu 2007,2009 – nagroda przyznana przez Dziennik Puls Biznesu – firma należy do elitarnego Klubu Gazel Biznesu , grona najbardziej dynamicznie rozwijających się firm
  • Lider Jakości Żywności 2005
  • Tytuł „Lider Województwa Podkarpackiego" przyznawany przez Izbę Przemysłowo - Handlową w Rzeszowie Złota Odznaka Lidera VII 2006-VI 2007 Złota Odznaka VII 2007 - VI 2008 Rubinowa Kula VII 2008 - VI 2009
  • Tytuł wiarygodna Firma Woj. Podkarpackiego 20.06.2008-16.06.2009
  • Konkursy Branżowe: Dyplom za zajęcie I miejsca w konkursie wędliniarskim dla Kiełbasy drobiowej suchej podczas Polagry 18.09.2007 za wysoką jakość ocenianych w konkursie wędlin.
  • Międzynarodowe Targi Specjał 2003 - Produkt Roku
  • Laureat corocznych Międzynarodowych Targów Biznes - Żywność - Medycyna Rzeszów:
    2004- Najciekawsza oferta targowa,2005- Najciekawsza promocja i reklama targowa
    2006- Debiut Roku
    2009- Certyfikat – Puchar Marszałka Województwa Podkarpackiego w Kategorii „ Żywność „ za produkt „ Smakoszki z Górna”
  • Laureat Konkursów „Nasze Dobre Podkarpackie" - konkurs organizowany przez Gazetę codzienną Nowiny:
    2004 - dla Szynki Marszałkowskiej - tytuł „Najpopularniejszy Produkt Podkarpacia" oraz tytuł „Nasze Dobre Podkarpackie", 2005 - dla Szynki Laurowej - tytuł „Najpopularniejszy Produkt Podkarpacia"
    2006 - dla Kiełbasy suchej pieczonej z Górna - tytuł „Nasze Dobre Podkarpackie"
    2007 - dla Schabu pieczonego z czosnkiem - tytuł „Najpopularniejszy Produkt Podkarpacia"
  • Laureat Konkursów „Smaczne bo Podkarpackie" - konkurs organizowany przez Centrum Promocji Biznesu
    2002 - Kabanos wieprzowy - tytuł „Najlepszy Produkt Spożywczy Województwa Podkarpackiego"
    2004 - Szynka Marszałkowska - wyróżnienie
    2005 - Szynka Laurowa - tytuł „Najpopularniejszy Produkt Spożywczy Podkarpackiego"
    2006 - wyróżnienie za wyroby tradycyjne twist
    2007 - Kiełbasy suche: kiełbasa sucha drobiowa i sucha pieczona - tytuł „Najlepszy Spożywczy Produkt Województwa Podkarpackiego"
    2008 – Polędwiczka swojska – tytuł „ Najlepszy Produkt Spożywczy Podkarpackiego”
  • 2009 – III Targi Żywności Tradycyjnej – Nagroda Specjalna Marszałka Województwa Podkarpackiego.
  • 2009 – Nagroda Wojewody Podkarpackiego za całokształt produkcji wędliniarskiej


| Strona główna PNG | Lista firm PNG 2010 | Lista firm PNG 2010 w kategorii firm średnich II |